Testare audiometrică pentru nou-născuți, in 2015

Testare audiometrică pentru nou-născuți, in 2015

Nou-născuții vor beneficia, începând cu 2015, de  testare audiometrică, informează ministerul Sănătății, care intenționează dezvoltarea intervenției Prevenirea deficiențelor de auz prin screening neonatal prin extinderea screeningului pentru depistarea precoce a deficiențelor de auz la nou născut la nivel național.

Anunțul a fost făcut de ministerul Sănătății. “Pentru dezvoltarea copilului este deosebit de important ca surditatea să fie depistată cât mai devreme pentru a asigura în timp util tratamentul adecvat. Screeningul auzului la nou născuți este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viață. Din această cauză am hotărât ca, începând cu anul 2015, să asigurăm procedurile de screening în toate maternitățile și pentru toți copiii nou născuți. Instruirea personalului medical, dar și dotarea tuturor celor 150 maternități de pe teritoriul României cu aparatura de screening auditiv la nou-nascut se vor face din fonduri europene. În acest sens am demarat deja un proiect european”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

În prezent, testarea pentru depistarea surdității la nou născuților se desfășoară în cadrul unui număr de 17 maternități din țară care dispun de condițiile necesare.

Citește continuarea acestui articol pe www.gandul.info.

Mădălina Chițu

Leave a Reply