Statul în picioare influențează speranța de viață

Statul în picioare influențează speranța de viață

Raportul dintre timpul petrecut în pozițiile șezând și statul în picioare influențează riscul de mortalitate prematură, mai cu seamă din cauze cardiovasculare, a demonstrat un studiu american.

S-a demonstrat clar că viața sedentară are efecte negative asupra sănătății și că exercițiile fizice, chiar moderate, sunt benefice, spune dr Rodi Courie (Journal international de medecine), noteazăAgerpres.

Știind că majoritatea oamenilor stau la birou o mare parte a zilei, cercetători americani s-au întrebat dacă înlocuirea perioadelor când stăm în poziția șezând cu unele în care să fim în picioare au vreun efect asupra riscului de mortalitate prematură. Circa 17.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 90 de ani, au fost observate din 1981. La începutul studiului și apoi periodic au fost culese o serie de date, cum ar fi timpul zilnic petrecut în picioare, consumul de alcool și fumatul, practicarea unei activități fizice etc. S-a înregistrat și numărul de decese — mortalitatea globală (din orice cauză), cea de origine cardiovasculară și cea din cauza cancerului.

Citește continuarea articolului pe www.gandul.info.

 

Leave a Reply