Mierea de Manuka, cel mai puternic antibiotic din lume!

Mierea de Manuka, cel mai puternic antibiotic din lume!

Mierea de Manuka este obținută din florile arborelui Manuka, care poate fi întâlnit numai în zonele slăbatice din Noua Zeelandă. Medicii spun că acest aliment are proprietăți, antiinflamatorii, antioxidante și antiseptice.

Mierea de Manuka Manuka este o varietate de Tea Tree sau arbore australian de ceai. Este vorba de un arbust cu frunze perene. Cercetări recente au evidențiat miierea de Manuka, ce conține peroxid de oxigen, un antiseptic eficace foarte cunoscut, în proporții excepționale, în comparație cu alte tipuri de miere. Există numeroase produse în care poate fi regăsită mierea de Manuka, precum dropsuri de gât, gel antibacterian pentru răni, oțet de mere cu miere de Manuka, dar și balsam de buze sau cremă hidratantă cu miere antibacteriană, și bineînțeles, miere la borcan.

Ce beneficii dovedite are mierea de Manuka

Utilizată în mod traditionat de către populația maori, mierea de Manuka a fost mereu aureolată de o putere miraculoasă. O echipă de cercetători de la Universitatea Waikato, din Noua Zeelandă, a studiat această miere și a descoperit că are o acțiune bactericidă superioară anumitor tratamente antibiotice, de pildă poate acționa asupra stafilococului auriu. Motivul: conține un component suplimentar original, denumit UMF (Unique Manuka Factor), termen care, în același timp a devenit și sigla folosită de către asociația UMFHA pentru a desemna conținutul în această substanță și pentru a garanta autenticitatea produsului.

Citește mai multe despre beneficiile aduse de mierea de Manuka pe www.csid.ro.

 

Leave a Reply