Ibuprofenul crește speranța de viață

medicamente-publimedia-shut

Ibuprofenul este un antiinflamator non-steroidian care ar putea contribui la păstrarea stării de sănătate, dar și la prelungirea vieții, potrivit unor experimente realizate pe mai multe specii de animale, informează AFP.

“Am folosit mai întâi ibuprofen pe drojdia de bere, un model cunoscut utilizat în studiile despre îmbătrânire și am constatat o prelungire a vieții acestor microorganisme”, a explicat Michael Polymenis, biochimist la Universitatea Texas A&M, coordonatorul acestui studiu, publicat joi în revista științifică americană Public Library of Science-Genetics.

“Apoi, am făcut același experiment pe viermi și pe muște drosofile și am observat o prelungire a vieții acestor animale, ca și o menținere mai îndelungată a stării lor de sănătate”, a adăugat același cercetător.

Administrat în doze comparabile cu cele care ar putea fi recomandate oamenilor, ibuprofenul a prelungit viețile acelor microorganisme, viermilor și muștelor drosofile cu aproximativ 15%, adică echivalentul a 10 ani în cazul oamenilor, care ar avea în această perioadă de timp și o sănătate bună.

Ibuprofenul reduce  inflamațiile și durerile, afecțiuni extrem de răspândite.

Citește continuarea acestui articol pe www.gandul.info.

Florin Bădescu

Leave a Reply