Iaurtul echilibrează dieta după mesele încărcate de Sărbători

Iaurtul echilibrează dieta după mesele încărcate de Sărbători

Iaurtul nu ar trebui să lipsească din meniul Sărbătorilor de iarnă, spun medicii nutriționiști,  acesta plasându-se pe locul al doilea în ierarhia alimentelor sănătoase,  după legume și fructe, se arată într-un comunicat Sănătatea Press Group.

Produsele lactate reprezintă o componentă importantă în alimentația zilnică, având un conținut bogat în nutrienți esențiali, necesari pentru creșterea și menținerea mușchilor si oaselor, la orice vârstă. Pe lângă faptul că iaurtul este o sursă naturală de proteine și calciu, acesta echilibrează flora intestinală datorită bacteriilor vii pe care le conține, bacterii care au realizat fermentarea laptelui pentru transformarea acestuia în iaurt.

„Iaurtul este un aliment esențial, cu densitate nutrițională foarte bună și purtător al unor nutrienți importanți pentru sănătate, cum ar fi: proteine complete, calciu, potasiu, fosfor, zinc, bacterii lactice vii. De altfel, iaurtul se plasează pe locul doi în ierarhia alimentelor sănătoase, dense în nutrienți, după fructe și legume. Iată de ce consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentații sănătoase și echilibrate, în toate etapele vieții”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

Datorită conținutului bogat în proteine cu valoare nutritivă înaltă, consumul de iaurt asigură organismului toți cei nouă aminoacizi esențiali în dezvoltarea și menținerea sănătății țesuturilor.

Citește continuarea articolului pe www.gandul.info.

Mădălina Chițu

Leave a Reply