Desenele animate, mai violente decât filmele pentru publicul matur

Desenele animate, mai violente decât filmele pentru publicul matur

Desenele animate pentru copii sunt mai violente decât filmele destinate publicului matur. Mai mult, personajele principale din desenele animate riscă de aproape trei ori mai mult să fie ucise, au arătat autorii unui studiu recent.

Personajele principale din desenele animate prezintă un risc de 2,5 ori mai mare de a muri în comparație cu protagoniștii din filmele destinate publicului matur și de aproape trei ori mai mare de a fi ucise, detaliază același studiu, publicat marți în British Medical Journal.

Moartea unui personaj important intervine în două treimi din cazuri în desenele animate pentru copii, în timp ce acest lucru se întâmplă doar în jumătate din totalul filmelor destinate unui public mai în vârstă.

“În loc să fie alternative inofensive și mai blânde ale unor filme de groază și ale unor drame, desenele animate pentru copii sunt, de fapt, un focar de crime și de dezordine”, au declarat autorii studiului, Ian Colman și James Kirkbride.

Ei au trecut în revistă desene animate de succes, de la “Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” în 1937 și “Regatul de gheață/ Frozen” în 2013.

Citește continuarea articolului pe www.gandul.info.

 

Leave a Reply