Cum puteți evita senzația neplăcută de piele uscată din sezonul rece

Cum puteți evita senzația neplăcută de piele uscată din sezonul rece

Două dintre cele mai  bune metode care vă pot ajuta să scăpați de senzația de piele uscată din sezonul rece sunt umidificatoarele de interior și umplerea doar pe jumătate a mașinii de spălat rufe. 

Aveți mâinile crăpate și uscate? Pielea de pe brațe, dintre coate și umăr, are textura unei hârtii abrazive? Aveți nasul uscat și cu pielea crăpată, chiar dacă nu vi l-ați suflat deloc pe parcursul zilei? Atunci există un singur diagnostic: aveți “piele de iarnă”, informează dailymail.co.uk.

Vestea cea bună constă în faptul că există câteva soluții foarte simple pentru a remedia această problemă.

Reduceți cantitatea de rufe introduse în mașina de spălat – Încercați să faceți economie de apă umplând mașina de spălat până când abia mai puteți să închideți ușa acesteia? A sosit timpul să vă gândiți de două ori înainte de a mai proceda astfel.

“Pentru cei mai mulți oameni, simpla reducere a numărului de articole vestimentare la fiecare spălare, pentru ca rufele să poată să beneficieze de o ultimă clătire finală eficientă, este suficientă pentru ca hainele și lenjeria de pat să aibă o atingere mai fină și mai plăcută pe piele”, a declarat Jonathan Bowling, medic dermatolog la Nuffield Health Manor Hospital din Oxford.

“Reziduurile de detergenți și balsam din haine sau chiar din lenjeriile de pat pot să irite pielea în sezonul rece”, a adăugat el.

Dacă și după o clătire corectă a rufelor acestea continuă să vă irite pielea, ar fi indicat să consultați un medic și, mai ales, să renunțați la detergentul și balsamul de rufe preferate. Optați pentru un detergent și un balsam care sunt concepute special pentru pielea sensibilă.

Spălați lenjeriile de pat la 60 de grade Celsius – Paraziții microscopici din praful din locuințe trăiesc în celulele tegumentare exfoliate de pe pielea umană și ei pot fi găsiți în fiecare casă – în pat, pe covoare și pe obiectele de mobilier.

Din păcate, acești paraziți se înmulțesc și prosperă atunci când încălzirea centrală este pornită.

Citiți continuarea articolului pe www.mediafax.ro 

Florin Bădescu

Leave a Reply